Heeft jouw kind een
steuntje in de rug nodig?

Ervaart jouw kind teveel prikkels?
Heeft jouw kind behoefte aan meer zelfvertrouwen?
Zie je dat je kind worstelt met iets
maar praat er met jou niet over?
Kan jouw kind wel wat meer innerlijke rust gebruiken?
Heeft jouw kind last van slapeloosheid?

Lees dan verder, want Full Joy coaching kan jou hierbij helpen!

{

Een kind heeft honderd werelden om te ontdekken, honderd werelden om uit te vinden, honderd werelden om te dromen. Het kind heeft honderd talen (en nog eens honderd, honderd, honderd), maar de school en samenleving stelen er negenennegentig.

Loris Malaguzzi

Full Joy! Oftewel, geniet intens.

Geniet van het leven en alle mooie dingen die er zijn. Maar vooral, geniet van jezelf met eigenwaarde en zelfliefde.

In het tijdperk waarin we leven wordt er veel van ons gevraagd, maar ook van kinderen. Onze wereld is prestatiegericht, gaat snel en we dienen met alle snelle veranderingen mee te gaan.

Juist hierdoor ervaren kinderen en volwassenen veel prikkels en lopen ze heel vaak vast. Op deze manier kan je oververmoeid raken door te weinig rust.

Kinderen voelen zich vaak minder dan andere kinderen omdat hun zelfwaarde niet in balans is. Veel kinderen lopen rond met stress door de hoge druk van de maatschappij, gescheiden ouders, angsten, verslavingsproblematiek, het gevoel te hebben er niet bij te horen etc. Helaas kunnen ze door deze ongemakken veel onrust krijgen waardoor kinderen bijvoorbeeld slechter slapen en met veel verkeerde gedachten rond lopen. Dit kan zelfs op jonge leeftijd depressie veroorzaken.

In de huidige maatschappij wordt een kind geleerd “letterlijk” afstand te nemen. Liefde, spelen, socialiseren en knuffelen hoort bij de ontwikkeling. Het uiten van emoties en gevoel is voor heel veel kinderen erg moeilijk geworden. Ook angst speelt hierbij een grote rol.

Ieder kind krijgt in zijn reis naar volwassenheid te maken met obstakels. Het is niet mijn taak als kindercoach om alle problemen voor kinderen op te lossen. Ik help kinderen op basis van hun eigen capaciteiten de obstakels waar ze mee te maken hebben te overwinnen, zodat ze zelf hiermee aan de slag kunnen. Vaak gaat het om zelfvertrouwen, die extra motivatie om alles weer wat positiever te zien in het leven en het beste uit jezelf te halen als kind, maar ook als ouder.

Het is belangrijk dat kinderen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. Hoe jong ze ook zijn. Dit hoeven ze natuurlijk niet alleen te doen. Het is juist belangrijk voor kinderen om hierover te praten met volwassenen die ze daarbij kunnen helpen. Hulp vragen betekent dat je positieve verandering wil en dat je als kind en ouder wil ontwikkelen.