Reversie Methode®

Voor ouders die samen met hun kind op zoek willen gaan naar een prettigere leefomgeving.

Wat is de Reversie Methode®?

De Reversie Methode® staat voor het terugdraaien van de tijd. Je kind zal je als ouder door zijn of haar gedrag confronteren met niet-geheelde ervaringen uit jouw eigen verleden. De pijn die jij voelt, zonder dat jij daar bewust van bent, is voor je kind zichtbaar en voelbaar en daar zal jouw kind dan ook op reageren. Met andere woorden: Daar waar jij jouw kind voor had willen beschermen zal zich aandienen.

Sommige ervaringen of gedrag kan je plaatsen omdat je bekend bent met jouw eigen gedrag en ervaringen vanuit het verleden. Echter, soms zie je gedrag terug bij je kind wat je helemaal niet kan plaatsen. Je gedraagt je juist het tegenovergestelde aan wat je kind jou laat zien. Dit gedrag is dus moeilijker te achterhalen in ons eigen gedrag maar het is wel degelijk aanwezig. Kinderen reageren primair op de signalen van de omgeving. De Reversie Methode® gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt.

De Reversie Methode® maakt gebruik van de twaalf kernverlangens en het enneagram. Door middel van de twaalf kernverlangens krijg je inzicht in welke vorm van aandacht je als kind als gemis hebt ervaren en het enneagram geeft weer welk gedrag je jezelf hebt aangeleerd om je te beschermen tegen dit gemis.

Deze bescherming is vaak onbewust maar wel nadrukkelijk aanwezig. Het vormt de basis voor de “problemen” die je ervaart met of bij je kind. Wanneer je kind het moeilijk heeft, raakt dat een stuk in jou. De Reversie Methode® laat zien dat het niet jouw kind is dat jou zo raakt maar dat het de pijn is van het kind in jezelf.

Voor wie is de Reversie Methode® bedoeld?

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen beter willen begeleiden of begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd een manier zoeken en vinden die hen helpt te overleven. Ze passen zich dus aan de omstandigheden aan. Deze aanpassingen aan hun natuurlijk gedrag kan gevolgen hebben op zowel gedrags- als fysiek niveau. Kinderen kunnen woedeaanvallen krijgen, onhandelbaar worden, autistische trekken vertonen. Maar ook eczeem, allergie, ADHD of PDD NOS zijn uitingen van het kind dat zich heeft aangepast.

De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die samen met hun kind op zoek willen gaan naar een prettigere leefomgeving.